در ماه محرم غذاهای مختلفی به عنوان نذری پخته میشود که یکی از خوشمزهترین آنها، آش رشته است. اگر قصد پخت آش رشته نذری را دارید، با طرز تهیه آن آشنا هستید؟ با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته نذری را فراگیرید.
طرز تهیه آش رشته نذری
آش رشته بی تردید یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که در تمامی فصول، به خصوص فصول سرد سال طرفدارانی دارد. این آش خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محبوب برای نذری نیز محسوب میشود و بسیاری از افراد آن را در میان عزاداران توزیع میکنند. اما این غذای نذری چگونه پخته میشود؟
حتما بخوانید: طرز تهیه شله زرد نذری برای 150 نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری
برای تهیه آش رشته نذری، به مواد اولیه نیاز دارید:
سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، و شوید) ۶ کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی ۳ کیلو گرم
رشته ۳ کیلوگرم
آرد سفید شیرینی ۱۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ ۳ عدد
پیاز داغ ۳ پیمانه
سیر داغ، نعنا داغ و کشک به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور پخت آش رشته امام حسین
قبل از شروع به پخت، نخود و لوبیا را بشویید و از 24 ساعت قبل آن را در آب خیس کنید. طی این مدت بهتر است چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ نخود و لوبیاها گرفته شود.
سپس پیازها را پوست کنده و آنها را به شکل خلالی خرد کنید. سپس 7 الی 8 قاشق روغن را درون قابلمه ریخته و پیازها را روی حرارت متوسط تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را به پیاز بیفزایید و برای مدت 10 الی 15 دقیقه با یکدیگر تفت دهید. توجه داشته باشید که حبوبات حین پخته شدن، له نشوند. بعد کمی نمک و زرد چوبه به مخلوط اضافه کرده و 2 الی 3 دقیقه دیگر تفت دهید. اکنون میبایست مقدار زیادی آب به قابلمه بیفزایید و حرارت را زیاد کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید.
بعد از به جوش آمدن آب، سبزیهایی که از قبل خورد کردید را به قابلمه و یا دیگ بیفزایید تا همه محتویات با یکدیگر به جوش آیند. بعد حرارت زیر دیگ را کم کرده و در دیگ را نیمه باز قرار دهید تا مواد با هم پخته شوند.
حدود سه ساعت زمان لازم است تا حبوبات و سبزیها پخته شوند. بعد میبایست عدس را با مقداری پیاز داغ، در قابلمه و یا تابه ای بزرگ تفت دهید و کمی آب به آنها اضافه نمایید. درچه حرارت را کم کرده تا عدس آرام آرام بپزد. بعد از پخته شدن عدس، میبایست مخلوط حبوبات و سبزیجات را به دیگ اصلی اضافه نمایید.
اکنون مقدار کمی روغن را درون کاسه ای بریزید و ارد، زردچوبه، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه را به آن بیفزایید. کمی آش و یا آب سرد را در کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند و سپس آن را به آش بیفزایید. صبر کنید تا همه مواد با یکدیگر به جوش آیند و سپس رشتهها را به دیگ بیفزایید.
صبر کنید تا رشتهها نرم شوند تا بتوانید آن را درون ظروف سرو نمایید. پس از سرو کردن، روی آش را با کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیرداغ تزئین کنید.
فوت و فن پخت آش نذری امام حسین
برای خوشرنگ شدن آش، بهتر است زردچوبه و فلفل را مستقیما درون دیگ نریزید.
میزان حبوبات و رشته باید نصف مقدار سبزی آش باشد.
زمان پخت رشته چیزی حدود 30 دقیقه، زمانی که پهن و نرم شد، خواهد بود.
بهتر است میزان پیاز داغ آش، زیاد باشد، چرا که به طعم خوب آن خواهد افزود.
سبزی آش را درشت خرد کنید تا آش شما ظاهر بهتری داشته باشد.
برای سرو آش، حتما از ظرفهای گیاهی استفاده نمایید، چرا که ظروف پلاستیکی سرطانزا هستند و برای سلامتی مضر!
سخن پایانی
پیشتر ما طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر را به شما آموزش دادهایم. اما این غذای خوشمزه را افراد زیادی دوست دارند و اتفاقا در زمانها و مناسبتهای مختلفی نیز پخته میشود. اما در این ماه عزیز، شما میتوانید از دستور طرز تهیه آش نذری که در بالا ارائه کردهایم، استفاده نمایید و دین خود را ادا کنید. التماس دعا!
راستی، شما میتوانید ویدئوهای آشپزی خود را با کیفیت خوب، برای ما ضبط کرده تا ما چند مورد از بهترین آنها را با نام خود شما در مجله اینترنتی بانوان بانو زون، با دیگران به اشتراک بگذاریم.