طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

  • توسط شیرین صیام
  • ۱۰ ماه پیش
  • ۵
  • 0
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

سال‌های زیادی است که در ایام محرم یکی از پرطرفدار ترین غذاها خورش قیمه است که عطر و بوی محرم را برای افراد زنده می‌سازد. در چند سال اخیر زرشک پلو با مرغ نذری نیز جز غذاهای پرطرفدار در بین عزاداران امام حسین علیه السلام شناخته شده است. روش پخت این غذا بسیار آسان است و به راحتی می‌توان آن را در حجم‌های مختلف پخت. در ادامه ی این مطلب قصد داریم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری را آموزش دهیم. با بانوزون همراه باشید.

چگونه زرشک پلو با مرغ نذری درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری برای ۲۰۰ نفر

برنج: ۳۰ کیلوگرم
مرغ: ۵۰ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی: ۳ کیلوگرم
زرشک: ۴ کیلوگرم
پیاز سرخ شده: ۱کیلوگرم
زعفران: ۱مثقال
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
شکر: ۵۰۰ گرم
پیاز، فلفل دلمه، هویج: ۲ کیلوگرم
زیره، هل، پاپریکا، دارچین، هل: به اندازه لازم
سیر، زنجبیل، جوز هندی: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
آب: به اندازه لازم

طرز تهیه پخت زرشک پلو با مرغ نذری

مرغ ها را به ۸ قسمت تقسیم بندی کنید. تمامی مرغ ها را تمیز کنید و بشویید. پس از آن که آب مرغ‌ها خشک شد، آن ها را درون دیگ مخصوص منظم قرار دهید. روی مرغ‌های چیده شده پیاز، هویج خرد شده و فلفل دلمه را قرار دهید. زنجبیل را خرد کنید و به مرغ ها اضافه کنید. اگر به طعم سیر علاقه دارید، به قابلمه اضافه کنید. در این مطلب روش آماده کردن سس مرغ بسیار خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

حتما بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری برای محرم

تعدادی پیاز را بردارید و به صورت خلالی خرد کنید. پیازها را سرخ کنید. تمامی ادویه هایی که در مواد لازم ذکر کردیم را همراه با فلفل زیاد و زردچوبه به پیازها اضافه نمایید. در ظرفی دیگر رب گوجه را در روغن تفت دهید.۴لیتر آب را به رب گوجه تفت داده شده اضافه نمایید. نمک، فلفل، آب لیمو یا لیمو عمانی را به مواد اضافه کنید. زمانی که سس گوجه آماده شد، به مرغ اضافه کنید. زمانی که سس مرغ در حال آماده شدن است، آن را تست کنید و در صورت کم بودن طعم آن، ادویه را به اضافه کنید.
اگر زمان اضافی دارید، مرغ های پخته شده را سرخ کنید. با مقدار مواد ذکر شده حدود ۲۰۰ پرس غذای نذری خواهید داشت.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

طرز تهیه زرشک پلو نذری

برنج را از روز قبل بشویی و خیس کنید. آب برنج را خالی کنید و به اندازه لازم آب و نمک بریزید. دیگ را روی حرارت قرار دهید. پس از آن که برنج ها جوش آمد، آن‌ها را آبکش کنید. چه زمانی برنج را آب کش کنیم؟ هنگامی که برنج ها در دیگ در حال جوشیدن هستند، مرتب میزان پخت آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. زمانی که برنج ها مقدار کمی سفت باشند ولی اطراف آن نرم باشد، می توانید برنج ها را آب کش کنید. به دلیل حجم بالای برنج ها باید آن ها را کمی زنده‌تر بردارید، در غیر این صورت برنج ها هنگام دم کشیدن له می‌شوند.

کف دیگ را قبل از آن که برنج‌ها را بریزید روغنی کنید و نون را برای ته دیگ بستن در کف دیگ قرار دهید. حال برنج آب کش شده را درون دیگ بریزید و برای اینکه برنج ها اطراف دیگ نسوزند، همه ی برنج ها را جمع کنید. مقداری آب و روغن درون دیگ بریزید. در دیگ را بگذارید. شعله را روشن کنید. در چند دقیقه ی اول برای بخار کردن بهتر است شعله را زیاد کنید. بعد از آن که بخار در فضای داخلی دیگ جمع شد، زیر شعله را کم کنید تا برنج ها دم بکشند.

طرز تهیه زرشک برای پلو

طرز تهیه زرشک برای پلو

طرز تهیه زرشک برای پلو

۴ کیلو زرشک‌ را با آب سرد بشویید. به مدت یک ساعت زرشک‌ها را خیس کنید. به خوبی زرشک‌ها را آبکش کنید تا آب آن کاملا از بین بروند. روغن و کره را درون قابلمه بریزید و پس از آن که روغن و کره گرم شدند، زرشک‌ها را اضافه کنید. چرا باید زرشک ها بدون آب باشند؟ در صورتی که روغن داغ شده باشد و زرشک‌ها آبدار باشند، به محض ورود زرشک‌ها به روغن می سوزند. زرشک‌ها را همراه با شکر تفت دهید. حال می توانید زعفران را به زرشک‌ها اضافه نمایید.

راه های تفت دادن زرشک برای خوشمزه تر شدن

برای آن که زرشک پلوی بسیار خوشمزه‌ای تهیه کنید راه ها و روش های متفاوتی وجود دارد. با بانوزون همراه باشید تا فوت و فن تفت دادن زرشک را برای خوشمزه‌تر شدن آموزش دهیم.

  1. تعدادی پیاز بردارید و ریز رنده نمایید. پیازها را در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از آن که پیازها طلایی شدند، زرشک های شسته شده را درون قابلمه بریزید و تفت دهید، زمانی که احساس کردید زرشک ها آماده شده اند زیر قابلمه را خاموش کنید.
  2. مقداری هویج بردارید، به خوبی بشویید و خرد کنید. زرشک‌ها را درون روغن بریزید وهمراه با هویج ها تفت دهید.
  3. زرشک‌ها را درون روغن بریزید و مقداری شکر به آن اضافه نمایید. در نهایت زعفران را به قابلمه بیفزایید و صبر کنید تا کمی زعفران همراه با زرشک‌ها بجوشند. حال می توانید شعله را خاموش کنید.

مقداری از برنج‌ها را در قابلمه ای بریزید و زعفران را به آن اضافه کنید، آنقدر مخلوط کنید تا تمامی برنج‌ها زعفرانی شوند. زرشک آماده شده را به برنج های زعفرانی اضافه نمایید. برنج ساده را در ظرف‌ها بریزید و مقداری از برنج زعفرانی همراه با زرشک را اضافه نمایید. یک تکه مرغ را گوشه‌ای از ظرف قرار دهید و سس مرغ را به آن اضافه نمایید.

سخن پایانی

چنانچه قصد تهیه زرشک پلو با مرغ نذری را در محرم دارید، می‌توانید از دستور پختی که در اختیارتان قرار داده‌ایم استفاده نمایید. همچنین شما می‌توانید تجربه‌های آشپزی خود را با ما در میان بگذارید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *