قیمه نذری امام حسین

در ایام ماه محرم علی الخصوص در روزهای تاسوعا و عاشورا نذری‌های متنوعی دیده می‌شود که قیمه متدوال ترین آن‌ها است. هر سال در روزهای محرم مقدار قابل توجهی از این خورش پرطرفدار تهیه می‌شود. با نزدیک شدن به ماه محرم ممکن است شما بخواهید طرز تهیه قیمه نذری امام حسین را یاد بگیرید. با بانوزون همراه باشید.

طرز تهیه قیمه نذری امام حسین

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری امام حسین

– گوشت خورش: ۸ کیلوگرم
– پیاز: ۸ کیلوگرم
– لپه: ۱کیلو و نیم
– زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
– رب: ۱ کیلو و ۳۰۰ گرم
– لیمو عمانی: ۶۰۰ گرم
– سیب زمینی: ۸ کیلوگرم
– زعفران دم کرده: ۲ تا ۵ مثقال
– نمک: به مقدار لازم
– پودر دارچین: ۵ قاشق غذاخوری
– پودر هل: ۴ قاشق غذاخوری
– پودر گل سرخ: ۳ قاشق غذا خوری

قیمه نذری امام حسین

قیمه نذری امام حسین

پخت قیمه نذری امام حسین

همان‌طور که می‌دانید عطر و طعم قیمه نذری نسبت به انواع خورش‌های دیگر کاملا متفاوت است. غذاهای دیگری همچون قرمه سبزی، عدس پلو، زرشک پلو با مرغ و … نیز در ماه محرم به عنوان نذری پخته می‌شود، اما قیمه طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه ی این مطلب دستور پخت قیمه نذری امام حسین را ذکر می‌کنیم. مقدار مواد لازم که برای تهیه قیمه، مشخص کرده ایم، مناسب برای ۱۰۰ نفر است.

قیمه نذری

چند ساعت قبل از اینکه بخواهید قیمه پخت را شروع کنید، لپه ها را خیس کنید. بهتر است از شب قبل لپه‌ها را بخیسانید. قبل از آن که بخواهید پیاز ها را خرد کنید، گوشت را بشویید و خرد نمایید. پیاز ها را داخل دیگ مورد نظر بریزید و همراه با روغن تفت دهید. وقتی که پیاز ها نرم شد به مقدار لازم زردچوبه اضافه کنید. حال می‌توانید گوشت را اضافه کنید، آنقدر تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
در مرحله ی بعدی لپه ها را آب کشی کنید و همراه با پیاز و گوشت تفت دهید. پس از گذشت چند لحظه، مقداری رب به مخلوط گوشت و پیاز و لپه اضافه نمایید. نمک و فلفل و زردچوبه را به غذا بیافزایید. آنقدر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
به اندازه کافی آب به غذا اضافه کنید و صبر کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد. لیمو عمانی ها را بشویید و سوراخ کنید. بهتر است لیمو عمانی ها را در آب جوش بریزید تا خیس بخورد. برای رفع تلخی لیموها آب را بیرون بریزید. بهترین زمان برای افزودن لیموها به خورش قیمه، یک ساعت قبل از مصرف است.
برای خوش عطر و طعم شدن خورش گل سرخ، پودر هل، دارچین و زعفران دم کرده را به خورش قیمه اضافه نمایید. بعد از گذشت یک ربع می‌توانید خورش را از روی گاز بردارید. سیب زمینی های سرخ شده را می‌توانید کنار خورش قرار دهید.

قیمه نذری امام حسین

قیمه نذری امام حسین

فوت و فن قیمه نذری امام حسین

– اگر طعم گل سرخ را در خورش دوست ندارید، یک لیوان گلاب به غذا اضافه کنید و نیم ساعت قبل از مصرف اجازه دهید همراه با خورش جا بیفتد.
– اگر مقدار مواد لازم را متناسب با این مطلب تهیه کرده اید، ۱۵ کیلو برنج کلفی است.
– تلخی پوست لیمو عمانی ها را با قرار دادن در آب جوش از رز قبل بگیرید.
– مقداری زردچوبه برای سرخ کردن سیب زمینی ها اضافه کنید. برای بهتر سرخ شدن سیب زمینی ها، چند دقیقه آن ها را بجوشانید.
– همراه با رب مقداری گوجه فرنگی رنده شده اضافه کنید.
– همان طور که گفته شد لپه ها را از روز قبل خیس داده اید. برای آن که نفخ لپه ها گرفته شود، چندین بار آب لپه ها را خارج کنید.
– مقدار پیاز ها را کم نکنید، چراکه در خوش طعم شدن خورش نقش موثری را ایفا می‌کند.
– دنبه خورش را خوشمزه تر می‌کند، اگر قصد دارید دنبه به خورش اضافه کنید، همزمان با گوشت ها بهترین زمان است.

طرز تهیه ادویه قیمه

نوع یک:

– پودر سیر: ۱ قاشق مربا خوری
– پوست نارنج: ۱ قاشق مربا خوری
– انسیون: ۱ قاشق مربا خوری
– تخم بادیان: ۱ قاشق مربا خوری
– نعنا خشک: ۱ قاشق مربا خوری
– شوید خشک: ۱ قاشق مربا خوری
– جعفری خشک: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر شنبلیله: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر گشنیز: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر آویشن: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر ترخان: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر مرزه: ۱ قاشق مربا خوری
– پودر موسیر: ۱ قاشق مربا خوری
– دارچین: ۱ قاشق مربا خوری
– پیاز خشک: ۱ قاشق مربا خوری

نوع دو پخت قیمه نذری:

پودر لیمو عمانی و دارچین و مقداری پودر گل محمدی را با یکدیگر مخلوط کنید. بعضی افراد به جای گل محمدی، از گلاب استفاده می‌کنند.

تزئین قیمه نذری امام حسین

با مقداری خلاقیت و سلیقه می‌توانید به شکل های مختلف قیمه خود را تزئین کنید. به طور مثال می‌توانید از خلال بادام و پسته برای زیبایی بیشتر استفاده نمایید. در ادامه به عکس های زیر توجه کنید تا بتوانید برای زیبایی بیشتر خورش خود ایده بگیرید.

 

قیمه نذری امام حسین

قیمه نذری امام حسین

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *